Με αισθήματα πνευματικής χαράς, η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Κοιμήσεως της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος, προστάτου και ευφόρου της νήσου Λέρου (28 Μαρτίου).

Οι Ιερές Ακολουθίες έλαβαν χώρα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, όπου το εσπέρας της Τετάρτης, 27η Μαρτίου 2024, και ώρα 5 μ.μ. ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου και ακολούθησε ο Όρθρος εις τον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

Τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά τον Όρθρο συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ, π. Νικόλαος Ταχλιαμπούρης, π. Γεώργιος Γαμπιέρης, π. Σεβαστιανός Καζηλιέρης και π. Σταύρος Μάρθας εκ Καλύμνου, ο οποίος μάλιστα οργάνωσε διήμερη προσκυνηματική εκδρομή με 20μελή ομάδα από Κάλυμνο, προκειμένου να τιμήσουν τον πρώτο εορτασμό της Κοιμήσεως της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας μετά την Αγιοκατάταξή της.

Κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό παρέστη ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τάκης Κουμπάρος, η αναπληρώτρια Δημάρχου κα Ελένη Χέλμη-Πυροβολικού, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γιαννακός, η σύμβουλος Περιφερειάρχου κα Αικατερίνη Εμμανουήλ, πολυμελής ομάδα προσκυνητών εκ Καλύμνου και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσκύνησαν την Τιμία Κάρα, τα Ιερά Λείψανα και τον Τάφο της Οσίας.

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλε κατανυκτικά ο ιεροψάλτης Ισίδωρος Λιβανός. 

Ο π. Σταύρος Μάρθας , διοργάνωσε διήμερη προσκυνηματική εκδρομή με 20μελή ομάδα από Κάλυμνο, προκειμένου να τιμήσουν τον πρώτο εορτασμό της Κοιμήσεως της Οσίας Μητρός ημών Γαβριηλίας μετά την Αγιοκατάταξή της.

Την πρωΐαν της Πέμπτης 28-3-2024, θα τελεστεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως