Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2787

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΝΤΩΝ ΣΤΟ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ» ΛΕΡΟΥ

 

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων, το πρωί της Δευτέρας 16.2.2015, οι μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή κ. Αναστάσιο Χατζηλάρη και την δασκάλα τους κα Χριστοδούλου Διονυσία, επισκέφθηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η παροχή πληροφοριών για την ιστορία του κτιρίου, και τις σχέσεις της Λέρου με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς καλωσόρισε ο Γραμματέας της Ιεράς μας Μητροπόλεως κ. Γ.Χρυσούλης, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους του συνεδριακού κέντρου και με προβολή πλειάδας φωτογραφιών και ιστορικών στοιχείων, ενημέρωσε τα παιδιά για την ιστορία αυτού του κτιρίου, τους δεσμούς που ανέπτυξαν οι Λεριοί μετανάστες τον περασμένο αιώνα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρόνιο και τους Μ.Ευεργέτες που από την Αίγυπτο βοηθούσαν με κάθε τρόπο τη γενέτειρά τους.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Ι.Ναό Αγίου Σωφρονίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του «Πατριαρχείου», και αφού ευχαρίστησαν για την ξενάγηση συνέχισαν την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα με την επίσκεψή τους στον Πύργο Μπελλένη.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως