Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2761

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συνοδευόμενος από τους ιερείς π. Ισίδωρο και τον διάκονο Ιωάννη,  μετέβη στη νήσο Ψέριμο, με το πλοιάριο του κ.Μανιά, συνοδεύοντας 150 και πλέον παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Καλύμνου.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψερίμου ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία μετέλαβαν πολλά παιδιά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού, η κα Φανή Τρικοίλη, ως υπεύθυνη των κατηχητικών και οι κατηχητές και κατηχήτριες, παρουσίασαν το έργο της χρονιάς, και τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν.

Την εκδήλωση έκλεισε ο νεαρός Γεώργιος Ρεΐσης, ο οποίος καθήμενος στο αναπηρικό καροτσάκι του, τραγούδησε και έψαλλε ύμνους εκκλησιαστικούς και καταχειροκροτήθηκε από τους γονείς και τα παιδιά.

Τέλος, ο πρόεδρος π.Νικόλαος Κλήμης και η Εκκλ. Επιτροπή του Ναού, προσέφερε στα παιδιά αναψυκτικά και σάντουιτς και στον Μητροπολίτη και τους ιερείς μας παρέθεσε γεύμα, με την συμμετοχή της κας Σεβαστής Πίκκου.

Όλοι, αλλά κυρίως τα παιδιά, πέρασαν μία αξέχαστη μέρα, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια και έκαναν μπάνιο στη θάλασσα με την επιτήρηση των κατηχητών και των γονέων που τα συνόδευαν.

Ο Μητροπολίτης με πατρικά λόγια ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς και τους κατηχητές για την συμμετοχή τους και αυτή την ευλογημένη χρονιά, και τόνισε ότι το κατηχητικό σχολείο είναι Αίμα Χριστού και κάνει τους νέους καλλιεργημένους.

Ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον κ. Μανιά Δημήτριο, καθώς και το πλήρωμα του σκάφους που μετέφερε τα παιδιά από την Κάλυμνο στην Ψέριμο δωρεάν, εις μνήμην του υιού του Νικήτα Μανιά.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Κλεάνθης Μαρτίνος