Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2623

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 2015

 

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Δευτέρα 27 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, παρουσία και την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Το πρωί της Τρίτης 28 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και συνιερουργούντος του ποιμενάρχου μας κ. Παϊσίου.

Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ομιλήσας καταλλήλως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, εμοίρασε άρτο και τα μήλα της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, κατά το έθιμο.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

 

Οι χοροί των καλλίφωνων ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ.κ. Ευαγγέλου Χατζηλάρη και Επαμεινώνδα Καννή, έψαλλαν θαυμάσια με τις χορωδίες τους, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θ.Λειτουργία.

Τέλος, από τον εφημέριο π. Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, μετά το πέρας της ιεράς πανηγύρεως, παρετέθη μικρά δεξίωσις με παραδοσιακά λέρικα κεράσματα και καφέ.

  Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως