Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2353

ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΠΕΛ ΚΑΝΤΟ

Η Ιερά Μητρόπολις σε συνεργασία με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο Λέρου (ΑΙΑΛ), την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 7:30΄ το απόγευμα, πραγματοποίησε συναυλία κλασικής μουσικής, στο Κάστρο της Λέρου, στην ιστορική εκκλησία των Αγνώστων Μαρτύρων, με την υψίφωνο σοπράνο Φεντερίκα Ράγια και την πιανίστρια Σερένα Μαρότι, οι οποίες προσεκλήθησαν ειδικά για την εκδήλωση από την Ιταλία.

Η συναυλία έγινε σε έναν χώρο που πραγματικά έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί ο άνθρωπος άνετα να παρακολουθήσει μία πνευματική εκδήλωση, υψηλού επιπέδου και να ηρεμήσει από την καθημερινότητα.

Τόσο η υψίφωνος, όσο και η πιανίστρια, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, και απέδωσαν το πρόγραμμά τους με μεγάλη επιτυχία. Το δε κοινό ενθουσιάσθηκε και χειροκρότησε με ζητωκραυγές θαυμασμού τις καλλιτέχνιδες.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης συνεχάρη τις καλλιτέχνιδες και επέδωσε σε αυτές  εικόνες της Παναγίας μας.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο, από φίλους της μουσικής. Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του ΑΙΑΛ κ. Έντζο, ενώ την εκδήλωση παρηκολούθησε και ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα μετά της εριτίμου συζύγου του, καθώς και ο πρ. Δήμαρχος Λέρου κ.Ι.Αντάρτης, ο οποίος έχει ζωηράς αναμνήσεις ως φοιτητής από την φιλόξενο χώρα της Ιταλίας.

Προς τιμήν των δύο καλλιτεχνιδών το προεδρείο του ΑΙΑΛ, παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο «Παράδεισος», στο οποίο παρέστη και ο Μητροπολίτης συνοδευόμενος υπό του Αρχ. Επιτρόπου π.Ν.Φωκά, και ευχήθηκε κάθε ευόδωση των υψηλών οραματισμών του Συλλόγου, χαρά και υγεία στα μέλη των ενταύθα διαβιούντων ιταλών υπηκόων.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο-κάμερα-επεξεργασία-μοντάζ:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως