Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2471

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

 

ΣΤΗΝ  ΚΑΛΥΜΝΟ

Στην Κάλυμνο, την παραμονή της εθνικής επετείου, οι μαθητές των σχολείων της Καλύμνου κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στις 10:30΄πμ, βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσε ο Δήμος Καλυμνίων, ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος ετέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, συμπαραστατουμένου υπό του ιερού κλήρου της νήσου.

Μετά τη Δοξολογία ακολούθησε το Τρισάγιο στο Ηρώο και στη συνέχεια η παρέλαση των μαθητών, των προσκόπων και διμοιρίας του Συντάγματος Ευζώνων.

 

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28Σ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

 

 

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Βάσει του επισήμου προγράμματος που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου την Τρίτη 27.10 έγινε γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, οικιών, καταστημάτων, πραγματοποιήθηκαν σχετικές ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία, ενώ αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων κατέθεσαν στεφάνια στα κατά τόπους μνημεία και προτομές.

Το πρωί της Τετάρτης 28.10.2015, έλαβε χώρα η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου Λακκίου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπειών από όλα τα εκπαιδευτήρια της νήσου με τις σημαίες τους.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων, στην παραλία του λιμένος του Λακκίου, έγιναν καταθέσεις στεφάνων, η σχετική ομιλία, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του 588ΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου.

 

 

Ο καλός καιρός, συνέργησε θετικά, ώστε ο σημαιοστολισμένος χώρος της παρέλασης στην παραλιακή οδό του λιμένος του Λακκίου, να γεμίσει ασφυκτικά με κόσμο που προσήλθε για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις.

Αμέσως μετά οι αρχές και ο κόσμος παρακολούθησαν την παρέλαση των τμημάτων, προπορευομένης της δημοτικής Φιλαρμονικής.

Εθνικό ενθουσιασμό προκάλεσε η παρέλαση δύο αγημάτων του Ελληνικού μας Στρατού σε άψογο σχηματισμό.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Νικόλαος Καστής

Φωτογραφίες από Κάλυμνο:  «Αλήθεια FM» Ν.Μαμάκας