Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2545

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Σύσκεψη για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου , την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπων της εκκλησίας. Οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα που τόνισε πως μόνο ενωμένοι θα μπορέσει κυβέρνηση και φορείς να λύσουν το προσφυγικό πρόβλημα.

Στη σύσκεψη παρευρέθη και ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, αλλά και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ.Κόλιας.

Επίσης συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι Δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω και Χίου, καθώς και οι μητροπολίτες των παραπάνω νησιών, ενώ παρόντες ήταν ακόμη: ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Έγινε εκτενής συζήτηση για την δημιουργία των Χώρων Υποδοχής και Τακτοποίησης των Προσφύγων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και την παρουσία των μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, γιατί όπως είπε το πρόβλημα αυτό έχει ανθρωπιστική διάσταση και "το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η Πολιτεία και η Εκκλησία, για την αντιμετώπισή του είναι ίσως ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα".

 

 

Επαίνους για της προσπάθειες τοπικής αυτοδιοίκησης και εκκλησίας

"Εγώ θα ήθελα να εξάρω προκαταβολικά τις προσπάθειες που έχετε κάνει μέχρι τώρα, οι φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και η Εκκλησία και οι τοπικές κοινωνίες. Θα ήθελα να πω ότι η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε και άρα το μεγάλο βάρος το σηκώσατε εσείς στις πλάτες σας. Όμως ο σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με τις λιγοστές δυνάμεις που έχουμε -καθώς περνάμε κρίση οικονομική, μια κρίση μέσα στην κρίση- να συντονίσουμε λοιπόν δυνάμεις πάνω στον κοινό σκοπό και από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διευκολύνουμε και να διεκδικήσουμε υποστήριξη γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό" είπε ο πρωθυπουργός.

 

Ο Μητροπολίτης μας κ.Παισιος με τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχ.Κόλια

Πηγή:  “news 247”

 

Η κατάσταση που επικρατεί μπροστά στο δρόμο του Γηροκομείου της Λέρου:

 

Μπροστά στο Γηροκομείο της Λέρου και στην αυλή...

 

 

Στην αυλή του Γηροκομείου...

Στην αρχή του δρόμου προς το Γηροκομείο, στο Λακκί της Λέρου, μπροστά στο κτίριο του δήμου (πρώην ΔΟΝΑ)

 

Μπροστά στο Λιμεναρχείο της Λέρου (όπισθεν του Γηροκομείου)