Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2250

Ο π.ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

 

Τα νησιά της Μητροπόλεώς μας επισκέφθηκε ο παν. Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου, από την Δευτέρα 23.11 έως και την Κυριακή 29.11.2015. Κατά τις ημέρες αυτές ομίλησε σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Καλύμνου, αλλά και της Λέρου.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ομίλησε μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Προδρόμου Χώρας, με θέμα: «Ο Κύριος ΑΜΗΝ». Την ίδια μέρα, το βράδυ, αγιογραφική σύναξη στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ομίλησε κατά την Ιερατική Σύναξη, με θέμα:  «Επισημάνσεις από το 14ο κεφ. της Α΄ Κορινθίους». Την ίδια μέρα, το απόγευμα μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Καλαμιωτίσσης με θέμα:  «Παύλος και Λουκάς».

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στην Ιερά Μονή Ρότσου, και το απόγευμα μετά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου με θέμα: «Το παράπονο ενός βιβλίου», και

Ιερά Εξομολόγησις στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου το πρωί και το απόγευμα.

 

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ο π.Δανιήλ μετά του Μητροπολίτου μας, αφίχθη στη Λέρο, όπου το απόγευμα ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, μετά τον εσπερινό, με θέμα: «Από το τέλος στην Αρχή».

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, το μεσημέρι στην Ιερατική Σύναξη, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, και το απόγευμα μετά τον Εσπερινό ομιλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου.

Τέλος, την Κυριακή το πρωί 29 Νοεμβρίου, κατά την Θ.Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου.

 

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως