Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2375

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ 2015

 

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε και στη Λέρο η εορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτου των ναυτικών μας, και πολιούχου της πόλεως του Λακκίου, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Στην ομώνυμη ενορία της πόλεως του Λακκίου, ο πανηγυρίζον Ιερός Ναός ήταν κατάλληλα σημαιοστολισμένος και ευπρεπής.

Το εσπέρας του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Ιερού Κλήρου, αρτοκλασία και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις.

Το πρωί της εορτής, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έλαβε χώρα η καθιερωμένη Δοξολογία, και η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου, κατά την οποία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος.

 

Την Εικόνα του Αγίου Νικολάου βάσταζαν Υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, και η ιερά πομπή ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή του λιμένος της πόλεως του Λακκίου.

Της ιεράς πομπής προπορευόταν το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου, και ακολουθούσαν τα ιερά εξαπτέρυγα, το Ιερό Ευαγγέλιο, τα Ιερά Λείψανα, ο Ιερός Κλήρος, οι αρχές της νήσου, αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων, και πολλοί πιστοί.

 

 

Ο ¶γιος Νικόλαος εορτάσθηκε επίσης και σε όλα τα παρεκκλήσια της Λέρου:  στην Παναγία του Κάστρου, στον Ξηρόκαμπο, Μεραλούδι, Συκαία και ¶λιντα.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως