Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2428

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ 2016

 

 

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάσθηκαν στα νησιά της Μητροπόλεώς μας τα ¶για Θεοφάνεια. Σε όλες τις Ενορίες ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Με ανοιξιάτικο καιρό γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια και στην Κάλυμνο. Όπως κάθε χρόνο, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου χοροστάτησε ο μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, και το «παρών» έδωσαν οι Αρχές της νήσου, πολιτικές και στρατιωτικές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.α.

 

Στις 11 το πρωί έλαβε χώρα Ιερά Πομπή, από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού έως τον κεντρικό λιμένα Καλύμνου.

Της πομπής προπορευόταν η Δημοτική Φιλαρμονική και ακολουθούσαν τιμητικό άγημα του 5/42 Συντάγματος, τα Ιερά Εξαπτέρυγα, οι Ιεροψάλτες, ο Μητροπολίτης με τον Ιερό Κλήρο που έφεραν τον Τίμιο Σταυρό, οι Αρχές του νησιού, και πλήθος κόσμου.

Στον κεντρικό λιμένα, παρουσία πλήθους κόσμου και σημαιοστολισμένων πλοιαρίων, έγινε η τελετή Αγιασμού των υδάτων.

 

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-Βίντεο:  «Αλήθεια FM» - Ν.Μαμάκας – Μαρία Μπιλλήρη

 

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Στις 10:00΄ το πρωί οι Αρχές προσήλθαν στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και στις 10:30΄ εκκίνησε η πομπή για τον λιμένα της Αγίας Μαρίνας.

Της πομπής προπορευόταν η Δημοτική Φιλαρμονική και ακολουθούσαν τιμητικό άγημα του 588ΤΕ, τα Ιερά Εξαπτέρυγα, οι Ιεροψάλτες μας, ο Ιερός Κλήρος που έφερε τον Τίμιο Σταυρό, η Εικόνα της Παναγίας που βάσταζαν ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού, οι Αρχές του νησιού, και πλήθος κόσμου.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, πάνω σε ειδική εξέδρα, οι ιερείς μας ετέλεσαν τον Αγιασμό των υδάτων, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια, των αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Φέτος, ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος και πολλοί ήταν οι νέοι που αποφάσισαν να βουτήξουν στην θάλασσα, για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο κ. Ελευθέριος Σκοπελίτης, στον οποίο εδωρήθη χρυσός επιστήθιος σταυρός.

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

 

Η τελετή της καταδύσεως τελέσθηκε και στις υπόλοιπες Ενορίες της Λέρου.

 

Επιμέλεια – φωτογραφίες:   Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-Βίντεο:  Ευθύμιος Χρυσούλης