Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2142

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Με εθνική υπερηφάνεια ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και στη Λέρο, για την 195η επέτειο της παλιγγενεσίας του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό ζυγό.

Όλα τα σχολεία τίμησαν με εορταστικές εκδηλώσεις την επέτειο του μεγάλου ξεσηκωμού.

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». Ρήγας Φεραίος.

Αιώνες πέρασαν μέχρι το Ελληνικό Έθνος να βρει ξανά την ελευθερία του από την μπότα του βάρβαρου κατακτητή.

Έτσι τα εκπαιδευτήρια του νησιού μας, με ποιήματα, εθνικά θούρια, θεατρικά σκέτς και ομιλίες, έδωσαν τον πανηγυρικό τόνο.

Ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων κ. Αναστασίου Χατζηλάρη, συνοδευόμενος από τον πρωτ. Μάξιμο Λιβανό, το πρωί της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2016, παρηκολούθησε την ωραία γιορτή των παιδιών του σχολείου.

 

Οι μαθητές συνεκίνησαν με τα ποιήματα, τα τραγούδια και τα ωραία θεατρικά σκέτς, δίνοντας παλμό στην διπλή γιορτή της Πίστεως και του Έθνους.

 

Με κατάλληλη ομιλία ο Διευθυντής του σχολείου κ.Αν.Χατζηλάρης άνοιξε την γιορτή, ενώ στο τέλος ο Μητροπολίτης μας συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και ιδιαιτέρως τις διδασκάλισσες που είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης, αλλά και τους γονείς που είχαν κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η οποία με τις εικόνες των ηρώων και τον σημαιοστολισμό, έδιδε το πανηγυρικό μήνυμα της ημέρας.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ :

 

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως