Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1974

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 27.11.2016

 

Στην Κάλυμνο, την Κυριακή 27/11/2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως, έλαβε χώρα ομιλία, από τον αγαπητό σε όλους εκπαιδευτικό- θεολόγο κ. Θεολόγο Κουμουνδούρο, με θέμα: «Πώς θα αναθρέψω το παιδί μου για να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη προσωπικότητα».

Στη εκδήλωση παρέστη ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, ο ιερός κλήρος, εκπαιδευτικοί, και πολύς κόσμος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό του γάμου και την παρατηρούμενη, τα τελευταία χρόνια, διάλυση των οικογενειών και την ραγδαία αύξηση των διαζυγίων, τονίζοντας ότι, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Σχολής Γονέων, γίνεται μία τεράστια προσπάθεια, με ομιλίες, διαλέξεις και νουθεσίες, προς τα νέα κυρίως ζευγάρια, έτσι ώστε να ανατραπεί αυτό το άσχημο κλίμα.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο ομιλητής κ. Θεολόγος Κουμουνδούρος, ο οποίος παρουσίασε πολύπλευρα το θέμα, καθηλώνοντας τα ακροατήριο με τις αλήθειες και τα αιτιολογημένα στοιχεία.

Η προσέγγιση του θέματος ήταν ιδιαίτερα ρεαλιστική και ανθρώπινη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, ο οποίος, ανήγγειλε και άλλες διαλέξεις και ομιλίες, που θα γίνουν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με γνώμονα την καθοδήγηση των νέων ζευγαριών για μία υγιή οικογένεια.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Μ. Μπιλλήρη

Βίντεο:  Νικόλαος Μαμάκας