Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2434

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 25.12.2016

 

Μία από τις σημαντικότερες εορτές τα Χριστούγεννα, εορτάσθηκαν με κατάνυξη και λαμπρότητα στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.

«Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστόν εξΆ Ουρανού απαντήσατε ...».

Ημέρες χαράς, κυρίως για τους μικρούς, τα σπίτια μυρίζουν με τα καθιερωμένα εορταστικά γλυκίσματα, παιδιά και μεγάλοι τραγουδούν τα κάλαντα….

Την Ημέρα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016, οι καμπάνες των Ιερών Ναών σήμαναν χαρμόσυνα, μικροί και μεγάλοι προσήλθαν στις Εκκλησίες.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος λειτούργησε την Ιερά Νύχτα των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Λέρου, παρουσία του Δημάρχου κ.Μιχ.Κόλλια, του Επάρχου κ.Ι.Θεμέλαρου, του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ν.Μπίλλη, και πυκνού εκκλησιάσματος.

Ο γραμματεύς της Ι.Μητροπόλεως κ.Γ.Χρυσούλης, ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις, με την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, απηύθυνε «θερμά εόρτια συγχαρητήρια και εγκάρδιες Πατριαρχικές ευχές επι τη μητροπόλει των εορτών».

Στην Εγκύκλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος τόνισε την σημασία της παιδικής προστασίας από τον άκρατο οικονομισμό και καταναλωτισμό, την αλλοίωση της παιδικής ψυχής από την επιρροή των ηλεκτρονικών μέσων και κυρίως του ανεξέλεγκτου διαδικτύου, των φυλετικών διακρίσεων, τον σεβασμό και τήρηση των δικαιωμάτων των παιδιών, ανακηρύσσοντας το έτος 2017 «Έτος προστασίας της ιερότητος της παιδικής ηλικίας».

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μοίρασε αντίδωρο και το ημερολόγιο 2017 της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο εκκλησίασμα, απευθύνοντας εόρτιες πατρικές ευχές.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως