Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2344

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ 14.6.2017

 

Σε μία σεμνή τελετή, τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιστορικού και μεγαλοπρεπούς κτιρίου του πλήρως ανακαινισμένου Ξενώνα του Πολεμικού Ναυτικού στο Λακκί της Λέρου, το μεσημέρι της Τετάρτης 14/6/2017.

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Π.Καμένου, του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ.Γ.Χατζημάρκου, του Δημάρχου κ.Μιχ.Κόλια, του Επάρχου κ.Ι.Θεμέλαρου, Αντιδημάρχων, Δημ.Συμβούλων, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ.Ε.Αποστολάκη, του Αρχηγού Στόλου, του Διοικητού της ΥΝΤΕΛ, Ανωτάτων και ανωτέρων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Ναυτών, και αρκετών πολιτών.

Την όλη τελετή πλαισίωσε η μουσική μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού, καθώς και δύο αγήματα επίσης του Π.Ν.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, και ευχήθηκε όπως το οίκημα τούτο – στέγη του Π.Ν., αποβεί η κατΆ οίκον εκκλησία και στεγάσει τους υπηρετούντας ενταύθα αξιωματικούς της ΥΝΤΕΛ.

Δραττόμενος της ευκαιρίας ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης του ανέφερε μετά λύπης του την κατάσταση που επικρατεί γενικώς σήμερα στην πατρίδα μας, και ο Υπουργός απήντησε ότι ως μέλος της Κυβερνήσεως «έχουν γνώση οι φύλακες».

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

 

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως