Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2199

Στη Λέρο η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. κα Κορίνα Κρέτσου

 

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, επισκέφθηκε τη Λέρο η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Κορίνα Κρέτσου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης έλαβε χώρα Σύσκεψη εργασίας στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος καλωσόρισε την κα Επίτροπο και ευχήθηκε επιτυχή ευόδωση των εργασιών της Συσκέψεως.

Ο Μητροπολίτης δώρισε στην κα Επίτροπο την εικόνα σε μωσαϊκό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ευχόμενος τα κράτιστα.

Η κα Επίτροπος ευχαρίστησε τον Σεβαμιώτατο και χάρηκε ιδιαίτερα διότι συμπίπτουν τα γενέθλιά της με την εορτή του Γενεσίου του Αγίου (24 Ιουνίου).

 

Στην τρίωρη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ.Γ.Χατζημάρκος, οι Δήμαρχοι Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας και Κω κ.Γ.Κυρίτσης, ο Έπαρχος κ. Γιάννης Θεμέλαρος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.α.

 

Για τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και τις επιπτώσεις της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στις κοινωνίες των νησιών ενημέρωσε την Ευρωπαία Επίτροπο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Την αναγνώριση του δικαιώματος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να συμμετάσχουν σε ένα χώρο ίσων ευκαιριών, που,  57 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης,  για τα νησιά παραμένει ένα όνειρο, ζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος από την  Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής την Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Κορίνα Κρέτσου.

 

Στα πλαίσια των ομιλιών οι Δήμαρχοι Λέρου και Κω ενημέρωσαν την Ευρωπαία Επίτροπο για τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Νότιου Αιγαίου, λόγω του πολυνησιακού χαρακτήρα της Περιφέρειας, για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που διανύει τον έβδομο χρόνο της, καθώς και για τις επιπτώσεις του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος στις νησιωτικές κοινωνίες, ζητώντας παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει δεσμευτικά για τις χώρες μέλη την υποχρέωση της θέσπισης ειδικών νησιωτικών πολιτικών.

 

Στη συνέχεια ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιο και τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, παρούσας της κας Κρέτσου, εγκαινίασαν τη Μονάδα Αφαλάτωσης Δήμου Λέρου, στην περιοχή των Λεπίδων, που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο: «Leros News»