Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3225

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΥ – ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΥΝΤΕΛ, 19-6-2017

 

Με την δέουσα επισημότητα, το ισχύον πρωτόκολλο και το εθιμοτυπικό του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, η τελετή αλλαγής Φρουράρχου – Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Υ.Ν.Τ.Ε.Λ. Ο αποχωρών Διοικητής Αρχιπλοίαρχος (Μ) Λουκάς Ανδρέου ΠΝ παρέδωσε στον Πλοίαρχο (Μ) Αντώνιο Καραολάνη.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο Μητροπολίτης, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφ.Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του Αρχ. Επιτρόπου π.Νικοδήμου και των Ιερέων π.Σεργίου και π.Εμμανουήλ, ετέλεσε δέηση υπέρ υγείας και θείας βοηθείας του αποχωρούντος διοικητού και του παραλαμβάνοντος.

Κατά την τελετή παρόντες ήταν εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της ΥΝΤΕΛ, οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων και σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών της Λέρου.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση, όπου εκεί ο αποχωρών Διοικητής Αρχιπλοίαρχος (Μ) Λουκάς Ανδρέου ΠΝ, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στην εύρυθμη λειτουργία της βάσης, ιδιαίτερα το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, όπου πάντοτε με κάθε προθυμία, όπως είπε, αναλάμβαναν και έφεραν εις πέρας κάθε αποστολή. Επίσης ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς, και τις Υπηρεσίες με τις οποίες υπήρξε αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος απενεμήθησαν αναμνηστικά δώρα στον αποχωρήσαντα Διοικητή.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τον Χρυσό Σταυρό της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου  και ευχήθηκε στον αποχωρούντα την ευλογία σΆ αυτόν και την κατΆ οίκον εκκλησία του, υγεία, μακροημέρευση, ως και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Γεγονός ήταν και είναι ότι, ο απελθών φρούραρχος – διοικητής της ΥΝΤΕΛ, εργάσθηκε ευόρκως υπέρ του μεγάλου σκοπού, τον οποίον του ενεπιστεύθηκε η Πατρίς, στο νησί της Λέρου επί επτά ολόκληρα χρόνια.

Επίσης αναμνηστικά προσέφεραν ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δήμου Λέρου,  ο διοικητής του 588ΤΕ εκ μέρους της Ταξιαρχίας Κω, του Λιμεναρχείου, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της ΥΝΤΕΛ, και τέλος ο Αντιναύαρχος (Μ) Νικόλαος Καφέτσης ΠΝ εκ μέρους της Διοίκησης ΔΔΜΝ.

Εντυπωσιακό ήταν το δώρο που προσέφερε στον αποχωρούντα τέως Διοικητή τους το προσωπικό της ΥΝΤΕΛ, το αντίγραφο του Α/Τ «Β.ΟΛΓΑ».

Ο Μητροπολίτης προ του αντιγράφου του ενδόξου Α/Τ «Β.ΟΛΓΑ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, με δέος απηύθυνε ενδόμυχον ευχήν όπως ο αρχηγός της ζωής και του θανάτου Κύριος, αναπαύει τις μακαριστές ψυχές, του τε συμπατριώτη του Κεφαλλήνος Πλωτάρχου Γ.Μπλέσσα και των υπΆ αυτού μακαρία τη λήξει γενομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών, αιωνία αυτών η μνήμη.

 

 

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γραμματεύς της Ι.Μητροπόλεως Γεώργιος Ι.Χρυσούλης