Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2324

«ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ ΝΗΣΟΥ ΛΕΡΟΥ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ, 18.7.2017

 

Μία εξαιρετική πνευματική βραδιά διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λέρο, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, όπου η κα Ερασμία-Μαρία Αγγελίδου παρουσίασε το βιβλίο της «Λαογραφικά Θησαυρίσματα Νήσου Λέρου».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, ο Θεοφ.Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, ο αντιδήμαρχος κ.Ι.Σοροκάκης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Ι. Αντάρτης, η πρ.Έπαρχος κα Χρυσούλα Σιφουνιού, η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, και αρκετοί φίλοι και συνεργάτες της συγγραφέως, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου.

Η οργάνωση της εκδήλωσης τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και του ΔΟΠΑΙΣΑΠ, την επιμέλεια παρουσίασης του βιβλίου είχαν οι κυρίες Ειρήνη Διαμαντάρα-Ζαρίφη (Γυμνασιάρχης του «Μπελλενείου Γυμνασίου Λέρου), Ειρήνη Ταχλιαμπούρη (συμβολαιογράφος), και οι κ.κ. Δημήτριος Κωστόπουλος (εκπαιδευτικός), Νικόλαος Βασιλικός (τ. γραμματέας του Ενιαίου Λυκείου Λέρου), ενώ την γενική ευθύνη και συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Δημήτρης Σταματέλος, βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, τον λόγο πήρε η συγγραφέας, η οποία ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συνεργάστηκε για την έκδοση του βιβλίου, αλλά και όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες συλλογής των στοιχείων, κειμένων, προφορικών μαρτυριών, κλπ., εργασία η οποία διήρκησε αρκετά χρόνια.

Μετά την συγγραφέα τον λόγο πήραν κατά σειρά ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος και ο Δήμαρχος κ.Μιχ.Κόλιας, οι οποίοι συνεχάρησαν την συγγραφέα και την ευχαρίστησαν για την πολύτιμη εργασία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η συγγραφέας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ακροατηρίου και προς τιμήν των παρευρισκομένων παρετέθη η καθιερωμένη δεξίωση.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως