Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2331

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 2017

 

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Πέμπτη 27 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, τη συμμετοχή του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν οι τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας αναφερθής στον βίο της Αγίας και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την ταπείνωση, την αγάπη και τη αφοσίωσή της στον Νυμφίο Χριστό.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

 

Το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος, ο οποίος ομίλησε για την μετάνοια, εξομολόγηση και προσευχή, αρετές στις οποίες διακρίθηκε η Αγία και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν αυτές τις αρετές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, κατά την παράδοση, ευλόγησε τα προσφερθέντα μήλα προς τιμήν της Αγίας, διέμεινε το αντίδωρο και ο Θεοφιλέστατος μοίρασε τα μήλα της Αγίας στους πιστούς, κατά το έθιμο.

Οι χοροί των καλλίφωνων ιεροψαλτών, έψαλλαν θαυμάσια, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος, τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλ. Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο και τον Ιερό Κλήρο, με καφέ και παραδοσιακά γλυκίσματα (ξεροτήγανα).

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως