Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2094

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΛΕΡΙΩΝ 2017

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, διεξήχθη η Ημερίδα Αποδήμων Λερίων, που διοργάνωσε ο Δήμος Λέρου, στο Πατριαρχικό Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017.

Οι εργασίες της ημερίδας άρχισαν στις 9:30΄ το πρωί, με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, τους οποίους απηύθυναν κατά σειρά, εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, ο οποίος ευρίσκεται στην Αστυπάλαια για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, ο Θεοφ.Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος κ. Μιχ.Κόλιας, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, ο κ.Γ.Ζώρζου ως πρώην Δήμαρχος και Ιδρυτής της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων Αθηνών-Πειραιώς και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Λερίων Αποδήμων Μελβούρνης και Σύδνεϋ Αυστραλίας, Νέας Υόρκης, και Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων Αθηνών-Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, προς τιμήν των αποδήμων που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, ενώ πριν την λήξη των εργασιών ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, προς τούτο, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν και θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να συσφίξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των αποδήμων με την γενέτειρά τους.

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως