Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2289

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 2017

 

Με μεγάλη κατάνυξη, λαμπρότητα και την παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, έγινε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάλυμνο.

Τελέσθηκε η ετήσια καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Κυρά-Ψηλής στο Βαθύ Καλύμνου. Η Ιερά Πομπή ξεκίνησε από την «Ιερή Ελιά», και ανάμεσα από απίστευτες ευωδίες των αγρών, έφθασε στο Μετόχι της Παναγιάς, όπου και προσκύνησε ο κόσμος την Εικόνα και μετά δόθηκε το παραδοσιακό μουούρι (αρνί).

«Το Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάστηκε και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια της Καλύμνου.

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ , ΚΑΛΥΜΝΟΣ 14-8-2017 !!


Ο φακός του "ΑΛΗΘΕΙΑ FM" κατέγραψε 4 Πανηγυρικούς Εσπερινούς.

Ξεκινήσαμε από τήν Παναγία τήν Φανερωμένη στήν Ενορία του Αγ.Μάμμαντος , στό εξωκκλήσι της Κοιμήσεως της Παναγίας στήν Ενορία Αναστάσεως , στήν Κοίμηση της Παναγίας στό Ιστορικό Κάστρο της Χρυσοχεριάς καί τέλος στήν Παναγιά του Γλυκιού στήν Παραλιακή της Ενορίας του Αγ.Νικολάου όπου στό τέλος έγινε καί περιφορά του Επιταφίου στό λιμάνι. Παρευρέθηκε ο κ.Δήμαρχος καί πολύ μεγάλο πλήθος κόσμου, ντόπιων καί Ομογενών μας.

 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΥΡΑ ΨΗΛΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

 

Ι.ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 15-8-2017.

Μέσα σέ πολύ κόσμο καί πολλή κατάνυξη καί παράδοση, έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση μέσα στούς αγρούς της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Κυρά-Ψιλής, στόν υπέροχο καί μοναδικό Βαθύ. Στό τέλος ο τοπικός Σύλλογος έδωσε βραβεία στούς αριστεύσαντες μαθητές καί μοιράστηκε τό παραδοσιακό αρνί-μουούρη στόν κόσμο όλο.

 

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες – Βίντεο : Ν.Μαμάκας - «Αλήθεια FM» - Ελένη Χαλίκου, Μ.Μέρης.