Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3212

Με Θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Μητρόπολή μας.

Το εσπέρας και βάσει προγράμματος έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατουντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσου κ. Εμμανουήλ στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Σολώνειου Γηροκομείου, συμπαραστούμενος υπό του πρεσβυτέρου Ιακώβου και του διακόνου Γεωργίου. Εκκλησιάστηκαν οι τρόφιμοι και μέλη του Συμβουλίου και έγινε η ευλογία των άρτων και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος καταλλήλως για το Γενέσιον της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιανης παρουσία πλήθους πιστων και ομίλησε προς το εκκλησίασμα, μετέφερε δε τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικου Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου και ευλόγησε τους άρτους. Μετά το πέρας του Εσπερινου η οικογένεια του κ. Ιωάννου Μαύρου εδεξιώθη τον Μητροπολίτη, τους ιεροψάλτας και μοίρασε γλυκίσματα εις τους προσκυνητές.

 Την πρωία ο Μητροπολίτης ετέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου του Σολώνειου Γηροκομείου Καλύμνου, συμπαραστατούμενος υπό ιερέων και διακόνου. Βάσει δε προγράμματος ετελέστηκε το  ετήσιο μνημόσυνο του Ιδρυτου του Σολώνειου Γηροκομείου, Σόλωνος Πελεκάνου, των μεγάλων ευεργετων και δωρητων του Ιδρύματος καθώς και των τροφίμων του Ιδρύματος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά της Εικόνος στο Γηροκομειο και στο Βουβάλειο Νοσοκομειο, όπου τρόφιμοι, ασθενεις και προσωπικό με ευλάβεια ασπάζονταν την εικόνα και ζητούσαν την ευχή του Μητροπολίτου μας,.

Τέλος δε το Δ.Σ. του Ιδρύματος προσέφερε τον πατροπαράδοτο καφέ και διάφορα γλυκίσματα.

Δ.Γ.Θ.