Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3122

Το εσπέρας της Τετάρτης της 17ης Σεπτεμβρίου 2008 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ετέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας Εκκλησιαστικης περιόδου παρουσία του ευαγους Ιερου Κλήρου, των θεολόγων των Γυμνασίων και Λυκείων της Νήσου καθώς και των κατηχητων και κατηχητριων της Ιερας Μητροπόλεως.

     

Ο Μητροπολίτης μετά την τέλεση του αγιασμου απηύθυνε σύντομο λόγο στον οποιο εκάλεσε τους ιερεις, τους θεολόγους, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες να εργαστουν με τον αυτόν ζηλον καθώς ως και εις την προηγούμενη χρονιά προς δόξαν του Τριαδικου Θεου και πνευματική οικοδομή του λαου. Ιδιαιτέρως έκανε ο Μητροπολίτης μνειαν για την νεολαία και κάλεσε τους ιερεις, τους εκπαιδευτικούς, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες να είναι πιο κοντά στα παιδιά με συμβουλές και νουθεσίες. Ετόνισε δε το γεγονός ότι ζουμε σε μία δύσκολη εποχή, που διάφορα συνθήματα προσπαθουν να απομακρύνουν τους νέους από τον σωστό δρόμο και να τους οδηγήσουν σε άλλους δρόμους, που δυστυχως δεν προάγουν τους νέους αλλά φθείρουν αυτούς και σωματικως και πνευματικως. Επομένως ημεις, οι ταγοί της Εκκλησίας έχομε καθηκον να μεταφέρουμε στις αγνές ψυχές τους Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα.

    

Και την χρονιά αυτή τον συντονισμό των Κατηχητικων Σχολείων θα έχει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικου θρόνου π. Ιωάννης Χαλκίτης. Επίσης θα γίνεται με την παρουσία του Μητροπολίτου, όπως και πέρυσι, κάθε Τρίτη και η σύναξις των νέων και νεανίδων της Ιερας Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερου Μητροπολιτικου Ναου.

Δ.Γ.Θ.