Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3292

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί με την ευλογία τη Ιερά Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το παιχνίδι «Το κυνήγι του θησαυρού» των κατηχητικών σχολείων της Καλύμνου. Από πολύ νωρίς στη πλατεία του Χριστού, όπου ήταν το σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης του παιχνιδιού, μαζεύτηκαν 160 παιδιά των κατηχητικών σχολείων μαζί με τους κατηχητές τους. Στο κέντρο της πλατείας δέσποζε το δώρο για τον νικητή του παιχνιδιού το οποίο ήταν ένα επαγγελματικό επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι.

    

Στο παιχνίδι συμμετείχαν συνολικά 12 κατηχητικά από όλο το νησί χωρισμένες σε 10 ομάδες. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι ενορίες του Αγ. Στεφάνου όπου και ήταν η νικήτρια ομάδα, του Αγ. Νικολάου, της Υπαπαντής, της Καλαμιώτισσας, του Θεολόγου, του Αγ. Μάμαντος, του Αγ. Βασιλείου, του Αγ. Ισιδώρου, της Αναστάσεως, του Αγ. Αθανασίου, και των Αγ. Αποστόλων.

Το πρώτο στάδιο του παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του Χριστού και περιλάμβανε 4 γρίφους. Η λύση του κάθε γρίφου έδινε και ένα κομμάτι από ένα χάρτη. Ο χάρτης αυτός κατεύθυνε την ομάδα στο σημείο από όπου και ξεκινούσε το δεύτερο στάδιο του παιχνιδιού και το οποίο περιλάμβανε 5 γρίφους - δοκιμασίες. Ο τελευταίος από αυτούς οδηγούσε στον κρυμμένο θησαυρό που τελικά ήτανε στη πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και έγινε αποδεκτό από τα παιδιά με ενθουσιασμό. Η πλατεία ήταν πλημμυρισμένη από παιδιά τα οποία έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση και έψαχναν εναγωνίως για τα μαγικά χαρτάκια. Νικητής όπως σημειώθηκε ήταν το κατηχητικό του Αγ. Στεφάνου αλλά όλα τα παιδιά έμειναν ευχαριστημένα για το όμορφο πρωινό που τους πρόσφερε η Μητρόπολη.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΑΤΖΗΣ