Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2844

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Στη Βασιλίδα των πόλεων και στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερου Ναου του Ταξιάρχου Μιχαήλ στο Μέγα Ρευμα την Κυριακή το εσπέρας η χορωδία του Δήμου Καλυμνίων υπό την Διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου – Πρωτοψάλτου του Καθεδρικου Ναου Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου με αρίστη εκτέλεση ετραγούδησε τις ωδές του Αγίου Σάββα, Προστάτου του Νησιου των Σφουγγαράδων, το οποιο Νησί ηγάπησε ο Όσιος και από την χαριτόβρυτο λάρνακά Του σπεύδει σε βοήθεια εκείνων που με πίστη Χριστου επιζητουν την χάρη και μεσιτεία Του.

Στο τέλος την πνευματικης αυτης χορωδιακης πανδεσίας ο Πατριάρχης του Γένους ευχαρίστησε εκ μέρους της Ομογένειας και συνεχάρη τον κ. Χατζηθεοδώρου και τους χορωδούς «διά την αρίστη» όπως ειπε, «εκτέλεση»και ομίλησε με λόγια κολακευτικά δια το Νησί των Σφουγγαράδων και απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη μας και τον Αντιδήμαρχο κ. Φίλιππο Χριστοδούλου τους ειπε να μεταφέρουν τις ευχές και ευλογίες του στο Δήμαρχο κ. Γεώργιο Ρουσσο και δι΄αυτου στον ευσεβη και θρησκευόμενο Καλυμνιακό Λαό.

Ο Μητροπολίτης μας προσέφερε στον Παναγιώτατο την εικόνα του Αγίου Σάββα, έργον του Αγιογράφου Αντωνίου Καμπουράκη και ο κ. Χριστοδούλου εκ μέρους του Δημάρχου Καλυμνίων ένα σπόγγο, καθώς και άλλα αναμνηστικά δωρα.

Η πνευματική αυτή πανδεσία έκλεισε με την Φήμη του Παναγιωτάτου υπό της χορωδίας.

Την εκδήλωση επρολόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου κ. Ειρηναιος, Αρχιερατικός Επίτροπος της περιφερείας του Μεγάλου Ρεύματος και ετίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τελένδου κ. Κύριλλος και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη .

Τέλος, ο Σύλλογος των Κυριων και Δεσποινίδων του Μεγάλου Ρεύματος παρέθεσαν δεξίωση προς τιμή της Α.Θ. Παναγιότητος της οποίας τα ωραια Κωνσταντινοπολίτικα γλυκά εγεύθηκαν η χορωδία και όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ο Μητροπολίτης μας επέστρεψε στην Κάλυμνο από την Κωνσταντινούπολη, όπου ειχε μεταβει για να συμμετάσχη στις εργασίες της Ιερας Συνόδου του μηνός Οκτωβρίου.