Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2921

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε στην Λέρο την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Λέρου και την συνεργασία σχολείων και πολλών φορέων του Νησιού. Aναψε το τεράστιο φωτεινό δένδρο ύψους 10 μέτρων με τα 700 λαμπιόνια και φώτισε το λιμάνι του Λακκιού, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και κυρίως πολλά παιδιά.

    

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την φιλαρμονική του Δήμου Λέρου και τα Μουσικά Εργαστήρια, όπου έπαιξαν και ερμήνευσαν θαυμάσια χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

   

Στη συνέχεια μαθητές των δημοτικών μας σχολείων τραγούδησαν και αυτά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κατόπιν ο αντιδήμαρχος κ.Εμμ.Κουμπάρος ευχαριστώντας όλο τον κόσμο για την προσέλευσή του και ευχόμενος χρόνια πολλά, άναψε το εντυπωσιακό φωτεινό δένδρο.

    

Το Ισιδώρειο Γηροκομείο μας, αλλά και πολλοί φορείς, όπως οι «Γυναίκες χωρίς σύνορα», ο προσκοπισμός και οδηγισμός, σύλλογοι σχολείων, κλπ, έκθεσαν διάφορα γιορτινά αντικείμενα σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο παζάρι, όπου πολλοί συμπατριώτες μας βρήκαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τους φορείς, αλλά και να αγοράσουν γιορτινά δώρα.

     

Την ίδια ώρα ο άγιος Βασίλης πάνω σε ένα παραδοσιακό κάρο, μοίραζε διάφορες λιχουδιές στα παιδιά.

Την επιτυχία της εκδήλωσης συμπλήρωσαν εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φώτισαν το λιμάνι του Λακκιού, αλλά και ο θαυμάσιος καιρός που έκανε πολύ κόσμο να βγει και να ευχαριστηθεί μία πρωτόγνωρη χριστουγεννιάτικη νότα.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ι.Μητροπόλεως