Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2585

20.12.2008

Συμπαράσταση Νομάρχη-Μητροπολίτη στο δήμαρχο και το νοσοκομείο

 

Το βράδυ της 19.12.2008 ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος και νομάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης επισκέφθηκαν το δήμαρχο κ. Γ. Ρούσσο, στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει τη συμβολική κατάληψή του, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της Καρδιολογικής Κλινικής.

Παρών ήταν και ο αντ/δρος κ. του νοσοκομείου κ. Χρ. Μαραγκός, στο γραφείο του οποίου έγινε η συνάντηση, καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου κ. Μιχ.Μονοκάνδυλος.

 

Κοινή η προσπάθεια

Οι κινήσεις αυτές είναι υπερκομματικές και έχουν συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η κοινή προσπάθεια του κ. δημάρχου, του κ. νομάρχη και του σεβ/του μητροπολίτη συμπλέει με τις προσπάθειες του αντι/δρου του νοσοκομείου κ. Χρ. Μαραγκού για εξεύρεση λύσης. Και αυτός ο συμβολικός χαρακτήρας της συνάντησης προβλήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, στα οποία έκαναν δηλώσεις, όλοι στο ίδιο κλίμα ενότητας.

 

Θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο κ. Παΐσιος βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για την επίλυση τοπικών προβλημάτων. Κάτι που έπραττε πάντοτε, κατά τη μακρά θητεία του στη Ρόδο ως πρωτοσύγκελος της εκεί μητροπόλεως. Και σήμερα συμπαραστέκεται στον αγώνα του κ. δημάρχου, που είναι αγώνας των Καλυμνίων όλων, αλλά και στην υπηρεσιακή προσπάθεια του αντ/δρου του νοσοκομείου κ. Χρ. Μαραγκού, ώστε από κοινού να συγκρατήσουν την αποστελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής.

 

Αλλά και ο νομάρχης κ. Μαχαιρίδης στέκεται δίπλα στον κ. δήμαρχο, γιατί πιστεύει σε τέτοιες προσπάθειες. Ο ίδιος διακρίνεται για το ζωηρό του ενδιαφέρον στα θέματα υγείας του νομού. Για παράδειγμα, μέχρι και νοσηλευτικό προσωπικό προσλάμβανε ως νομαρχία και το διέθετε στο νοσοκομείο Ρόδου, αλλά μετά την «προειδοποίηση» που δέχτηκε ότι «θα βρεθεί κατηγορούμενος», μετέθεσε το έργο αυτό στην Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων. Ετσι, χάρη στον κ. Μαχαιρίδη, η Αυτοδιοίκηση, στη Δωδεκάνησο, ανέλαβε να κάνει ό,τι αρνείται ή δεν μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας.

 

Η ένωση των δυνάμεων πολιτικής και εκκλησίας, μαζί με την καλή διάθεση για συνεργασία  εκ μέρους του αντ/δρου του νοσοκομείου κ. Χρ. Μαραγκού, μόνο θετική προσφορά και συμβολή έχει προς την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Καλύμνου.

  

Η προσφορά της ΑΝΕΚ

Στο κλίμα αυτό της ένωσης όλων των τοπικών δυνάμεων για στήριξη του νοσοκομείου, ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Μιχ. Λελέκης εισηγήθηκε το ΔΣ να προσφέρει η εταιρία στο νοσοκομείο ένα ασθενοφόρο. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται να κάνει στο δημ. σ/λιο της Δευτέρας, 22.12.08. Το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με έγκυρη πληροφορία, «διαθέτει τρία ασθενοφόρα, αλλά και τα τρία κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μείνουν στο δρόμο, γιατί είναι σαράβαλα».

Η προσφορά της ΑΝΕΚ, την ανακοίνωσε στην ως άνω σύσκεψη ο δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος, και οι ευχαριστίες του αντ/δρου κ. Χρ. Μαραγκού μαζί με τα συγχαρητήρια του σεβ. Μητροπολίτη και του κ. νομάρχη δίνουν το πνεύμα της ενότητας και παγκαλυμνιακής συμπαράταξης απέναντι στο πολύ σοβαρό πρόβλημα του νησιού.

  

Τι θα κάνει ο δήμαρχος;

Ωστόσο ο κ. δήμαρχος θα συνεχίσει την παραμονή του στο νοσοκομείο, γιατί το θέμα δεν έκλεισε. Απεναντίας, τα «μηνύματα» εξ Αθηνών δεν δίνουν και πολλές ελπίδες. Η προσωρινή λύση που θα ερχόταν τη Δευτέρα, 22.12.08, αναβάλλεται επ’ αόριστον λόγω εορτών (και στις εορτές τα καρδιολογικά δεν… νομιμοποιούνται ως φαίνεται), ενώ και η προκήρυξη της θέσης ενός καρδιολόγου, για μόνιμη λύση του προβλήματος, θα χρειαστεί, προφανώς, να διανύσει κανένα δίμηνο γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης.

Με αυτά τα δεδομένα «ομίχλης», ο κ. δήμαρχος θα συνεχίσει την κατάληψη στο νοσοκομείο, αλλά θα αναγκαστεί να τη διακόψει στις 24 Δεκεμβρίου λόγω (και των Χριστουγέννων αλλά και) ετοιμασίας για αναχώρηση στην Αμερική, όπου τον περιμένουν οι Καλύμνου του Τάρπον Σπρίγκς. Μετά το ταξίδι της Αμερικής, αναμένονται πιο δυναμικές πρωτοβουλίες.

Δεν είναι γνωστό αν και ο σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο θα συμπαραταχθεί, υπερβαίνοντας τις θέσεις που διατύπωση στην ανακοίνωσή του. (ΣΝΤ)