Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2380

Στο Πατριαρχικό Συνεδριακό Κέντρο, «Σχολή Σοφίας», της Ιεράς Μητροπόλεως στα Άλιντα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Γυναίκες χωρίς σύνορα» (παράρτημα Λέρου), με θέμα «Εμμηνόπαυση», την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7:30΄το απόγευμα.

Κατά την Ημερίδα μίλησαν οι κ. Γεώργιος Χρυσάφης, γυναικολόγος με θέμα «Εμμηνόπαυση-οργανικές διαταραχές», η κα Κλεοπάτρα Κουτούζου, διατροφολόγος, με θέμα: «Διατροφή πριν και μετά την Εμμηνόπαυση» και ο κ. Δημήτρης Γεωργούλης, ψυχολόγος, με θέμα: «Εμμηνόπαυση και διαταραχές της διάθεσης, τρόποι αντιμετώπισης». Κατά την διάρκεια των ομιλιών προβαλλόταν παράλληλα σχετικές παρουσιάσεις μέσω υπολογιστή και βιντεοπροβολέα.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητική βράβευση προσφοράς στον Ιατρό Νικόλαο Μονοκάνδηλο, Διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Λέρου, όπου εκ μέρους του Συλλόγου «Γυναίκες χωρίς σύνορα» του απενεμήθη αναμνηστικό δώρο, για την πολυετή προσφορά του, αφού προηγουμένως αναγνώσθηκε σχετικό βιογραφικό σημείωμα από την κα Χρυσούλα Σιφουνιού, και προβλήθηκε σχετικό βίντεο από την ζωή και τις δραστηριότητες του τιμηθέντος γιατρού.

Ο κ.Ν.Μονοκάνδηλος, ο οποίος επί 17 συνεχή έτη υπηρέτησε στο Νοσοκομείο της Λέρου, τώρα μετετέθη στην αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου Καλύμνου. Φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σύλλογο γι’ αυτή την τιμητική βράβευση, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και όλες τις γυναίκες που τον εμπιστεύθηκαν  για να γεννήσουν το παιδί τους σε ένα ακριτικό νησί όπως είναι η Λέρος.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου, όπου η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και μετέφερε τις ευχές του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, οι τοπικές αρχές, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, και πάρα πολύς κόσμος.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλιας, ο οποίος εκ μέρους του Δήμου Λέρου προσέφερε δώρο που απεικονίζει το Κάστρο, η Διοικήτρια του Κ.Θ.Λέρου κα Ελένη-Λήδα Σαρίκα, ο παιδίατρος κ.Ν.Ταχλιαμπούρης, ο Μαιευτήρας κ.Δ.Μουντάκης, ενώ τις εμπειρίες τους κατέθεσαν και δύο μητέρες που γέννησαν στην γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου της Λέρου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος προσέφερε πλούσια κεράσματα στους παρισταμένους.

 

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως