Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2422

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, σε συνεργασία με πτυχιούχους και φοιτητές διαφόρων σχολών της Θεσσαλονίκης , διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Η Γερόντισσα της χαράς, μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη», την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο «Διακονία» (Νικολάου Πλαστήρα 65, Χαριλάου) στην Θεσσαλονίκη.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου οι ομιλητές, ο καθένας με το δικό του τρόπο, μίλησαν για το έργο της μοναχής Γαβριηλίας.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος με Θέμα: «Η Γερόντισσα Γαβριηλία, μια χαριτωμένη μοναχή».

Η Μοναχή Φιλοθέη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγία των Βρυούλων» με θέμα:  «Η Γερόντισσα Γαβριηλία και τα σημερινά παιδιά».

Ο πατέρας Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Σιατίσσης με θέμα:  «Η Γερόντισσα Γαβριηλία μέσα από τα αποφθέγματά της».

Ο πατέραs Χαράλαμπος Παπαδόπουλοs (Λίβυοs), Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνηs και Αρκαδίας με θέμα:  «Μάθε να αφήνεσαι σε αυτό που σε ξεπερνά. Μορφές εμπιστοσύνης στο σχέδιο του Θεού, κατά την Γερόντισσα Γαβριηλία».

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν, ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, π. Αλέξιος Παπαστεργίου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πανοράματος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο-φωτογραφίες-βίντεο:  Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος