Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 403

Με απόλυτη επιτυχία και με ομολογουμένως μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς, συλλόγους, αθλητικά σωματεία, σχολεία, αλλά και απλούς πολίτες - στην πλειοψηφία τους παιδιά - πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στο νησί της Λέρου, η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας βασίστηκε στις ιδέες και την συνδιοργάνωση των αδελφοποιημένων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου «Η ΖΩΗ» και της Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και του Δ/ντού του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού «ΘΑΡΡΙ» αρχιμ. Νεκταρίου Πόκια, τέλεσαν δέηση υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων των αιμοδοτών, και κατόπιν από την ακοίμητη Κανδήλα της Παναγίας μας, άναψαν οι πυρσοί και έγινε η έναρξη της λαμπαδηδρομίας, η τελετή λήξης της οποίας πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, με οργάνωση παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων.

 

Η λαμπαδηδρομία μετά από απόφαση των προεδρείων των δύο συλλόγων, αφιερώθηκε, εκτός βεβαίως των εθελοντών αιμοδοτών και σε δύο κοινωνικά ευπαθείς ομάδες οι οποίες φιλοξενούνται στο νησί μας διαχρονικά, και αυτές είναι:  α) οι ψυχικά πάσχοντες που φιλοξενούνται στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και β) οι πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και διαμένουν στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Λέρου.

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο:  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου «Η ζωή»

Φωτογραφίες: Μαρία Σούλου , Γ.Χρυσούλης