Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1358

Το “Ledu”, σχολείο μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά πρόσφυγες της “Άρσις”, χρηματοδοτούμενο από την Ύπατη Αρμοστεία, πραγματοποίησε μία δωρεά με πολύ αγάπη προς το γηροκομείο Λέρου.

Οι μαθητές του σχολείου μας στο μάθημα των καλλιτεχνικών δημιούργησαν όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια προκειμένου να τα πουλήσουν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργάνωσαν, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου.

Kαλεσμένοι, αντιπρόσωποι από όλες τις δομές, ο διευθυντής, δάσκαλοι και μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ξηροκάμπου και του Λακκιού, γονείς των μαθητών μας και πολλοί φίλοι και γνωστοί, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους συνέβαλαν στην ευγενική χειρονομία αγοράζοντας τις δημιουργίες των μαθητών μας.

 

Μετά από επιθυμία των ίδιων των μαθητών αναζητήσαμε κάποια ανάγκη που τυχόν θα υπήρχε στον ντόπιο πληθυσμό, και επιθυμήσαμε να βοηθήσουμε με έναν έμπρακτο τρόπο.

Μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων, επικοινωνήθηκε η ανάγκη κάλυψης κάποιων βασικών ειδών σίτισης.

Μία μικρή ομάδα μαθητών βγήκε για ψώνια στην τοπική αγορά και ψώνισε γάλατα μακράς διαρκείας και κιμά, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν από τα έσοδα του παζαριού του “Ledu”.

Το “Ledu” , όπως και κάθε σχολείο έχει ως βασικό του στόχο να διδάξει τα παιδιά του ήθη και αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συνεισφορά, ο σεβασμός και η αγάπη προς όλο τον κόσμο.

πηγή:  "Leros News"