Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2321

Σε μία σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28/2/2019, τα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λέρου.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, συνοδευόμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Στρατονικείας κ.Στέφανο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Νικόδημο Φωκά και τους ιερείς π.Σωφρόνιο, π.Δαμασκηνό και π.Νικόλαο.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν η Διοίκηση του Κ.Θ.Λέρου, οι Αρχές του νησιού, το ιατρικό, νοσηλευτικό και υπαλληλικό προσωπικό του νοσοκομείου , η οικογένεια Εμμανουήλ Κουμπάρου, συγγενείς πρώτου βαθμού του κ. Σπύρου Γκιουζέππου, ομογενή συμπατριώτη μας εξ Αυστραλίας, ο οποίος χρηματοδότησε όλο το έργο, και πολύς κόσμος.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Μητροπολίτης συνεχάρη την Διοικήτρια κα Λήδα Σαρίκα και τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Θ.Λέρου, για την ευθύνη και την ταχεία ολοκλήρωση του έργου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον δωρητή κ. Σπύρο Γκιουζέππο, επαινώντας την θεάρεστη πράξη του, παροτρύνοντας με την ευκαιρία αυτή κι άλλους συμπολίτες μας να πράττουν το ίδιο. Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, σκοπός των νέων αυτών εγκαταστάσεων, είναι η ταχεία ίαση των ασθενών, έτσι ώστε με σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση να επιστρέφουν γρήγορα στο σπίτι τους.

Μετά τον Μητροπολίτη, τον λόγο πήρε η Διοικήτρια του Κ.Θ.Λέρου κα Λήδα Σαρίκα, η οποία ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους τον Μητροπολίτη, τον Θεοφιλέστατο, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, την οικογένεια του κ. Εμμανουήλ Κουμπάρου, πρώτου βαθμού συγγενή του κ. Σπύρου Γκιουζέππου, μεγάλου δωρητή των νέων ΤΕΠ του νοσοκομείου, καθώς και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και υπαλληλικό προσωπικό.

Φανερά ικανοποιημένη από την εικόνα των νέων Τ.Ε.Π., τόνισε ότι κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις πλέον αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ο πλέον σύγχρονος, ώστε να ανταποκρίνεται στις ιατρικές απαιτήσεις, καθιστώντας το ΤΕΠ του νοσοκομείου της Λέρου ένα από τα πιο σύγχρονα τμήματα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από μεγαλύτερα νοσοκομεία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην οικογένεια του κ. Εμμανουήλ Κουμπάρου, συγγενή του μεγάλου δωρητού κ. Σπύρου Γκιουζέππου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλλαν ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο για το ακριτικό νησί της Λέρου.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών η Πρόεδρος απένειμε τιμητική πλακέτα, προς τιμήν του μεγάλου δωρητού.

Τέλος ο κ. Εμμ. Κουμπάρος, εκ μέρους του συμπατριώτη μας, ευχαρίστησε την Διοίκηση και τους υπαλλήλους του νοσοκομείου για την συνεργασία και είπε ότι έκανε το αυτονόητο, έκανε αυτό που έπρεπε για το καλό της γενέτειράς του που τόσο υπεραγαπά, με την επιθυμία να υπάρχει πάντα η εικόνα της Παναγίας στο χώρο των Επειγόντων.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ:


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων Τ.Ε.Π., σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του νοσοκομείου, ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Κρατικού Θεραπευτηρίου, ευχόμενος στην Διοίκηση, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υγεία και κάθε καλό.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε την Διοίκηση, τους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, για το τόσο σπουδαίο λειτούργημα και θεάρεστο έργο που επιτελούν.

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας η Διοικήτρια του Κ.Θ.Λ. κα Λήδα Σαρίκα έκανε σύντομο απολογισμό έργου της τελευταίας τριετίας, το οποίο είναι πράγματι αξιόλογο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό, εάν μάλιστα αναλογιστούμε τον ελάχιστο χρόνο και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας.

 


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ Κ.Θ.Λ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Λίγες, μόλις, ημέρες πριν την τελετή των εγκαινίων των νέων ΤΕΠ του νοσοκομείου της Λέρου, ο Μητροπολίτης μας, ως πρόεδρος του εκκλησιαστικού «Ισιδωρείου» Γηροκομείου Λέρου, απένειμε Τιμητικό Έπαινο και μία εικόνα της Παναγίας του Κάστρου, στην Διοικήτρια του Κ.Θ.Λέρου κα Λήδα Σαρίκα, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή του νοσοκομείου στις ανάγκες του μοναδικού φιλανθρωπικού αυτού Ιδρύματος.

Ως γνωστόν στο ίδρυμα φιλοξενούνται περισσότεροι από τριάντα γέροντες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι προχωρημένης ηλικίας, και οι οποίοι πολύ τακτικά χρειάζονται ιατρικές εξετάσεις, νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό ακριβώς το έργο αναλαμβάνει να επιτελεί συχνά το νοσοκομείο της Λέρου, στο οποίο οι γέροντες βρίσκουν άμεση εξυπηρέτηση και την απαραίτητη ασφάλεια.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες:  Νίκος Ιγνατίδης