Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1911

Με επιτυχία διεξάγεται η τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις στην αρχαία Έφεσο και Στρατονίκεια.

Τους 25 περίπου προσκυνητές συνοδεύουν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος.

Σήμερα οι εκδρομείς μας είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αποστόλου της Αγάπης, Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην αρχαία Έφεσο.


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, ημέρα μνήμης του Αποστόλου της Αγάπης, Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στη Βασιλική του Αγίου στην Ακρόπολη της Αρχαίας Εφέσου. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στα ερείπια της Ιουστινιάνειας Βασιλικής επί του χώρου όπου, κατά την παράδοση, ετάφη ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού. 

Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και Κίτρους κ. Γεώργιος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος, Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος και ο Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, βοηθός του Μητροπολίτου Λέρου.


Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν: η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Βλασία Παυλοπούλου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Πέτρος Μαυροειδής, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, καθηγητής Κωνσταντίνος Τρομπούκης, αρωγός στο έργο της Μητροπόλεως Σμύρνης, ο οφφικιάλος της Μ.τ.Χ.Ε. Γεώργιος Καλαντζής, ο πρόεδρος Γιώργος Θεοδωρίδης και μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας της Σμύρνης, αλλά και προσκυνητές από την Ελλάδα.


Την τρίτη και τελευταία ημέρα της προσκυνηματικής εκδρομής, Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, ο Μητροπολίτης μας, ο Επίσκοπος και οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την αρχαία Στρατονικεία.

 

Πηγή:  «ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ»

Συνεργάτης φωτογράφος:  Νίκος Καστής