Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1501

Το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019, στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, τα παιδιά μας – οι τελειόφοιτοι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Λέρου και υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, οι διευθυντές των Λυκείων, οι καθηγητές τους και οι γονείς και κηδεμόνες τους, συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικό Επίτροπο Λέρου π. Νικόδημο Φωκά, και τους ιερείς π. Αντώνιο Μακρυλλό εκ Καλύμνου, π. Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ και π. Νικόλαο Ταχλιαμπούρη.

Παρόντες κατά την Θεία Λειτουργία επίσης ήταν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλιας, η Δημοτική Σύμβουλος και εκπαιδευτικός κα Κατερίνα Εμμανουήλ, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κα Μαργαρίτα Γεωργάκη, καθηγητές και καθηγήτριες των Λυκείων και αρκετοί πιστοί.

Στον σύντομο πατρικό λόγο του, που απηύθυνε στους υποψηφίους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε «καλή επιτυχία», τους παρότρυνε να μην φοβούνται, να έχουν τόλμη και θάρρος, να είναι συγκεντρωμένοι στα μαθήματά τους, να είναι οπλισμένοι με την χάρη του Θεού μας, και να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κάθε μαθητής έλαβε το αναμνηστικό και την ευλογία από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Νικόδημο και αντίδωρο από τον πατέρα Νικόλαο.


Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, δεξιώθηκαν όλους όσους προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία, στο παρακείμενο Ενοριακό Κέντρο «Η Κιβωτός».

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως