Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1594

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε στη Λέρο, η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Η ομώνυμη Ενορία στον Πλάτανο, στην οποία εφημέριος είναι ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικόδημος Φωκάς, εόρτασε πανηγυρικά με σημαιοστολισμούς. Η Εκκλησία ντυμένη πανηγυρικά.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού, την Δευτέρα 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής,  τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, και στις 9 το βράδι, μετά το πέρας του εσπερινού, ο Παρακλητικός Κανών και η ευλόγησις της απαρχής της σταφυλής.

Τον θείο λόγο κατά τον Εσπερινό, κήρυξε ο π.Γεδεών.

Παρόντες στον εορτασμό της ιεράς πανηγύρεως ήταν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ:

 


ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Την πρωΐαν της Τρίτης 6 Αυγούστου, ετελέσθη ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο π. Γεδεών, ο οποίος ομίλησε περί της προσευχής και ανεφέρθη στο μέγα γεγονός της Θείας Μεταμορφώσεως.

 

 

Ο εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ετελέσθη και σε πολλά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως όπου εόρτασαν πανηγυρικά.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως