Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 467

Με μεγάλη κατάνυξη, λαμπρότητα και την παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, έγινε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάλυμνο.

Τελέσθηκε η ετήσια καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Κυρά-Ψηλής στο Βαθύ Καλύμνου. Η Ιερά Πομπή ξεκίνησε από την «Ιερή Ελιά», και ανάμεσα από απίστευτες ευωδίες των αγρών, έφθασε στο Μετόχι της Παναγιάς, όπου και προσκύνησε ο κόσμος την Εικόνα και μετά δόθηκε το παραδοσιακό μουούρι (αρνί).

«Το Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια της Καλύμνου, όπως στην Παναγία την Χρυσοχεριά στο Κάστρο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, στην Παναγία Φανερωμένη της Ενορίας Αγίου Μάμαντος, στην Παναγιά του Γλυκιού της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, όπου και στο τέλος έγινε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας μας στην παραλιακή οδό του λιμένος Καλύμνου, στην ενορία Αρχαγγέλου, στην ενορία Αναστάσεως, κ.α.


ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Παντού πάρα πολύς κόσμος κατέκλυσε τίς Εκκλησίες για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας μας. Χρόνια πολλά σε όλους, στους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στους αγαπητούς Ομογενείς μας.

 

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες – Βίντεο : Ν.Μαμάκας - «Αλήθεια FM», Ν. κ΄Μ. Χονδρόγιαννος,