Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1732

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, τέλεσε τον αγιασμό έναρξης της θερινής κατασκηνωτικής περιόδου, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Αγία Κιουρά (Ματρώνα), στο Παρθένι της Λέρου, παρουσία της πρώτης ομάδας Αγοριών.

Παρόντες ήταν ο αρχηγός της κατασκήνωσης π. Δαμασκηνός, ο υπαρχηγός π. Νικόλαος και οι ομαδάρχες Σώζων Λάμπρου και Στυλιανός Χατζηλάρης, η Δ/ντρια του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής κα Ειρήνη Γκουγκουλοπούλου και η εκπαιδευτικός κα Χρυσοβαλάντω Κυπραίου.

Ο Θεοφιλέστατος, μετά τον Αγιασμό, απηύθυνε στα παιδιά τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτου μας, ο οποίος ευρίσκεται στην Αστυπάλαια για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατόπιν έγινε η έπαρση της Ελληνικής και Βυζαντινής Σημαίας της κατασκήνωσης από τους ομαδάρχες και τα παιδιά έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και «Τη Υπερμάχω».

Εν συνεχεία τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, δόθηκαν οι πρώτες κατευθύνσεις από τους υπευθύνους, και κάθισαν όλοι μαζί στην τράπεζα για το πρώτο γεύμα, αφού έψαλλαν όλα τα παιδιά μαζί την σχετική προσευχή.

Η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν ώστε να ξεκινήσει και στο νησί της Λέρου, για πρώτη φορά, αυτή η προσπάθεια, το 588ΤΕ, τον Δήμο Λέρου, τους επαγγελματίες του νησιού, τους φορείς και συλλόγους, γνωστούς και άγνωστους δωρητές, τους ομαδάρχες, τις εθελόντριες κυρίες που μαγειρεύουν, τους ιερείς, τις ενορίες, τους γονείς των παιδιών και τους υπόλοιπους συνεργάτες και συντελεστές, τους οποίους θα μνημονεύσουμε μετά το πέρας της κατασκηνωτικής περιόδου.

Ευχόμαστε καλή κατασκηνωτική περίοδο στα παιδιά μας!


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ:

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως