Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1313

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου, εορτάσθηκε «Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 97 ετών από της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μνήμη της Μικράς Ασίας», τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό των ιερέων πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, Αρχιερατικού Επιτρόπου και εφημερίου του Ιερού Ναού και του π.Γεδεών.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές Αρχές προεξάρχοντος του Δημάρχου Λέρου κ.Μιχ.Κόλια, του Αντιπεριφερειάρχη κ.Ι.Θεμέλαρου, δημοτικών συμβούλων, του Διοικητού του 588ΤΕ, πρώην Δημάρχων, εκπαιδευτικών, πολλών απογόνων μικρασιατών προσφύγων, μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Λέρου και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας ετέλεσε Εθνικό Μνημόσυνο, μετά το πέρας του οποίου κλήρος, άρχοντες και λαός, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής ανάτασης, απήγγειλαν τον εθνικό μας ύμνο.

Αμέσως μετά ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου και Εφημέριος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόδημος Φωκάς, έκανε σχετική ομιλία.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης απηύθυνε λίγα λόγια για την ημέρα, τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι και μονοιασμένοι, ώστε να αποφεύγονται τέτοια ιστορικά λάθη».


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Μ.ΑΣΙΑΣ

Στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο, τους ιερείς, τις Αρχές και τους πιστούς με μικρασιάτικα κεράσματα.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως