Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1388

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολή μας, η μνήμη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και του Αγίου Νεκταρίου στις 8 & 9 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου ετελέσθη πανυγηρικός εσπερινός στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Ταξιάρχου στον Πλάτανο και το πρωΐ της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία.

Το εσπέρας της Παρασκευής 8/11 ετελέσθη ο εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου και το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στα Ιερά Παρεκκλήσια του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή του Χριστού στο Παντέλι και στο Λακκί.


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στην Κάλυμνο ο Μητροπολίτης ετέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό (7/11) και την επομένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (8/11) στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών Χώρας της ενορίας Αγίου Χαραλάμπους, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, απένειμε στον παντάξιο και ευλαβέστατο ιερέα π. Μιχαήλ Μπουλαφέντη το οφφίκιο του Οικονόμου και εξήρε με επαινετικά λόγια το έργο και την δεκαετή παρουσία του στην ενορία, και γενικότερα στον αμπελώνα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το εσπέρας της παρασκευής 8/11 χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Νεκταρίου στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο στην Κάλυμνο.