Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1494

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ  στην  Κάλυμνο.

Την παραμονή της εορτής Τρίτη 3/12, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παισίου.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και στη συνέχεια αναγνώστηκε το ιστορικό της  Προστάτιδος του Πυροβολικού, από τον Διοικητή της Μονάδος.

 


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στη Λέρο, το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου, στο ομώνυμο ιερό ναΰδριο του Στρατοπέδου του Πυροβολικού, ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το πρωΐ της Τετάρτης 4/12, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του πρεσβυτέρου π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος, αναφερθείς στον βίο της Αγίας Βαρβάρας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε Δοξολογία, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Ακολούθως, ο Διοικητής μετά των στελεχών της μονάδος Πυροβολικού, ξενάγησε τους παρισταμένους στα οπλικά συστήματα και παρετέθη μικρά δεξίωσις.


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΛΕΡΟΥ

 

Επιμέλεια – φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεργάτης φωτογράφος:  Μιχαήλ Ζαιρης