Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1466

Δέκα πέντε χρόνια Αρχιερωσύνης συμπληρώνει σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Παΐσιος.

Σαν σήμερα, 21η Μαΐου 2005, στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο αρχιμανδρίτης Παΐσιος χειροτονήθηκε Αρχιερεύς!

Τέσσερις μέρες νωρίτερα, στις 17 Μαΐου 2005 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προτροπή και προτάσει της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εκλέγει παμψηφεί τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Παΐσιο Αραβαντινό, τον εκ Ληξουρίου Κεφαλληνίας, Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Ένα μήνα αργότερα, στις 25 Ιουνίου 2005, ο Μητροπολίτης Παΐσιος ενθρονίζεται στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, κατά το τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας και στις καρδιές Λεριών, Καλυμνίων και Αστυπαλιτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, από την πρώτη ημέρα, έθεσε όλες τις ποιμαντικές του δυνάμεις στο πνευματικό, κοινωνικό, πολιτιστικό έργο, στην ανακαίνιση πολλών ναών της επαρχίας του, προς δόξαν Θεού και σωτηρία του λαού. Ένα έργο ευλογημένο, σωτήριο, αληθινό, ανθρώπινο, γεμάτο αγάπη και ζεστασιά. 

Κλήρος, Αρχές και ευσεβής Λαός της Επαρχίας Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας εύχονται Σεβασμιώτατε έτη πολλά, υγιεινά, δημιουργικά και πανευφρόσυνα.