Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1089

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, εορτάστηκε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η αρχή της Ινδίκτου – η εκκλησιαστική πρωτοχρονιά – και η Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, της οποίας η πανίερη εικόνα φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη, από το 1989, και στην προσευχή υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

 

 

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της Ινδίκτου, κατά την οποία αναγνώστηκε από τον Πατριάρχη, η νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Ινδικτιώνος.

Στη συνέχεια υπέγραψε το σχετικό κείμενο στον Κώδικα της Μεγάλης Εκκλησίας και ακολούθως υπέγραψαν κατά σειρά όλοι οι συγχοροστατήσαντες Αρχιερείς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, υπογράφει τον Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο της Ινδίκτου, στον Πατριαρχικό Ναό, 1η Σεπτεμβρίου 2020.

 

O Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος υπογράφει τον Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο της Ινδίκτου, στον Πατριαρχικό Ναό, 1η Σεπτεμβρίου 2020.

 

(πηγή:   ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ)