Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1177

Την παραμονή της εορτής της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6 το απόγευμα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, παρουσία του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, και την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Παρόντες κατά τον Εσπερινό ήταν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, ο βουλευτής Δωδ/σου κ.Ι.Παππάς, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί πιστοί.

 

Ο Μητροπολίτης στο θείο κήρυγμα ανεφέρθη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο «έναν από τους τέσσερις Ευαγγελιστές, ο οποίος συναριθμείται μετά των εκλεκτών και κορυφαίων του χορού των Αποστόλων. Μόνον αυτός απ’ όλους τους Αποστόλους ονομάζεται «ηγαπημένος», διότι ζούσε ζωή καθαρότητος και αγιασμού και αγαπούσε τον άγιο Θεό με όλη την ψυχή και την καρδιά του. Γι’ αυτό και αγαπήθηκε από τον Χριστό περισσότερο απ’ όλους. Είναι «ὁ μαθητής ὅν ἠγάπα ὁ Ἰησοῦς»… Ο άγιος Ιωάννης είναι ο μαθητής της αγάπης που μας διδάσκει να αγαπούμε τον άγιο Θεό όχι μόνο «ἐν λόγῳ καί γλώσσῃ», αλλά και «ἐν ἔργῳ καί ἀληθείᾳ». Είθε να αγαπούμε κι εμείς τον άγιο Θεό, όπως Τον αγαπούσε ο Ιωάννης! Για να αξιωθούμε κι εμείς της Βασιλείας των Ουρανών και να γίνουμε κληρονόμοι ζώνης αιωνίου. Αμήν».

Ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, ο Επίσκοπος κ.Στέφανος, ο Αρχ.Επίτροπος π.Νικόδημος, ο εφημέριος του Ναού π.Δαμασκηνός και ο π.Δημήτριος, μπροστά στον θυρεό του ένδοξου Α/Τ «Β.Όλγα».

Το Σάββατο 26/9 μετά την Θ.Λειτουργία θα ψαλεί η Επίσημος Δοξολογία διά την 77η επέτειο καταβύθισης του ένδοξου Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα», και θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του Κυβερνήτου, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ναυτών, των εν θαλάσση ηρωϊκώς πεσόντων υπέρ Πατρίδος, κατά την αποφράδα εκείνη ημέρα της 26ης Σεπτεμβρίου 1943.


Από τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Κάλυμνο:

 

 

 

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

φωτογραφίες από Κάλυμνο:  Μ.Χαραμαντάς-"Kalymnos news"