Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1601

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Λακκί της Λέρου, επί τη μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

 

 

 

 

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η ΥΝΤΕΛ, ετελέσθη επίσημος Δοξολογία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ.κ.Παϊσίου, με την συμμετοχή του Θεοφ.Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου, παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, του βουλευτού Δωδ/σου Ιωάννου Παππά, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, του Διοικητού ΔΜΝ Αντιναυάρχου (Μ) Γεωργίου Μπαμπλένη, του Διοικητού 80ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Γεωργίου Μανούρα, του Ακολούθου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, του Επάρχου Καλύμνου Εμμ.Μουσελλή, του Δημάρχου Λέρου Μιχ.Κόλια, του Διοικητού της ΥΝΤΕΛ Πλοιάρχου Π.Φιλιππίδη ΠΝ, του Διοικητού 588ΤΕ Αν/χου Κ.Καραμπέλια, του Λιμενάρχου Λέρου Αντ/ρχου ΛΣ Νικ.Κουτσοδόντη, του Διοικητού Α.Τ.Λέρου Αστυνόμου Β΄ Εμμ.Παπαδάκη, του προέδρου Ελληνισμού ΑΧΕΠΑ Π.Μαραβέλια, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του Προσκοπισμού και Οδηγισμού Λέρου, και λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών, Φορέων και Συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπειών των σχολείων με τις σημαίες τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στο μνημείο των πεσόντων του Α/Τ «Β.Όλγα», έλαβε χώρα επιμνημόσυνος δέησις υπό του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, προσκλητήριο των πεσόντων με ριπές όπλων, καταθέσεις στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια στο μνημείο πεσόντων του Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα» κατέθεσαν:

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στ.Πετράκης ΠΝ, ο Ακόλουθος Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, ο Έπαρχος Καλύμνου Εμμ.Μουσελλής, ο Λιμενάρχης Λέρου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ν.Κουτσοδόντης, ο Διοικητής Α.Τ.Λέρου Αστυνόμος Β΄ Εμμ.Παπαδάκης, ο αντιπλοίαρχος ε.α. Μιχαήλ Κυπριωτάκης ως εκπρόσωπος των αποστράτων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, και ο πρόεδρος του οργανισμού για τον Ελληνισμό και την προώθηση των θεμάτων ΑΧΕΠΑ Ελλάς – περιφέρεια 25 Παντελής Μαραβέλιας.

 

Μετά τις καταθέσεις στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατόπιν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Εν συνεχεία ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στην ιστορία και τα ηρωϊκά κατορθώματα του πληρώματος του ένδοξου Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα», ενώ τόνισε το υψηλό επίπεδο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας.

 

Κατόπιν, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές επιβιβάσθηκαν στην Κ/Φ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού, όπου ερρίφθησαν στεφάνια στην θέση βύθισης του αντιτορπιλικού, εντός του λιμένος του Λακκίου.

Τιμές, τόσο στη Δοξολογία, όσο και στις υπόλοιπες τελετές, απέδωσαν άγημα και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ σημαντική και ιδιαίτερα επιβλητική ήταν η παρουσία της φρεγάτας του Πολεμικού μας Ναυτικού F462 «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και της Κ/Φ «ΑΗΤΤΗΤΟΣ» P268, που έλαβαν μέρος τις τελετές της 77ης επετείου βυθίσεως του ένδοξου Α/Τ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ».

 

ΖΗΤΩ Η ΟΛΓΑ !

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ !

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ !

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες από την ρίψη στεφάνων στην Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ: "12nissos press"