Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1085

Εντελώς διαφορετικά εορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνεια, λόγω της επικρατούσης πανδημίας. Οι Ιεροί Ναοί λειτούργησαν με την παρουσία των ολίγων προβλεπομένων πιστών, ενώ στη νήσο Κάλυμνο έχει εφαρμοστεί αυστηρό «lockdown» λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και οι Ναοί λειτούργησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Επί τη μεγάλη εορτή των Αγίων Θεοφανείων, το πρωί της Τετάρτης 6-1-2021, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικολάου και του ιεροδιακόνου π. Γεωργίου, παρουσία ολίγων προβλεπομένων πιστών, που όλοι ανεξαιρέτως τήρησαν τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλε η χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Ελευθερίου Χατζηλάρη, και των ιεροψαλτών Ι.Γκιουζέππου, Αγγ.Αγγελίδη και Ιωάννη Χατζηλάρη.

Ο Μητροπολίτης μας, φανερά συγκινημένος, ευχήθηκε να μην ξαναζήσει ο κλήρος και ο λαός μας τέτοιες ημέρες, με κλειστές εκκλησιές, μακριά από τον οίκο του Θεού, και να παρέλθει γρήγορα αυτή η πανδημία, ώστε να ελευθερωθούμε όλοι και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να εορτάζομε όπως αρμόζει τούτες τις μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα ύδατα της θαλάσσης στο Μητροπολιτικό Οίκο, άνευ συμμετοχής πιστών.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα ύδατα της θαλάσσης στο Μητροπολιτικό Οίκο, άνευ συμμετοχής πιστών.


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, τέλεσε τον Όρθρο των Αγίων Θεοφανείων, την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π.Δαμασκηνού.


ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στην Κάλυμνο, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς, τελέστηκε σε όλες τις Ενορίες, σήμερα 6/1/2021 ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός.

Φωτοστιγμές από τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναστάσεως Καλύμνου, εφημέριος π. Ηλίας Μουζουράκης:

Φωτογραφίες από Ι.Ν.Αναστάσεως Καλύμνου: Κλεάνθης Μαρτίνος

 

 

Επιμέλεια:   Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως