Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1151

Την Κυριακή της Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Ισιδώρου Γλυνάτση.

 

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν οι ιεροψάλτες Σακελλάρης Τρικοίλης και Ατσάς Κουμπαράς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Δοξολογία επί τη 73η επετείω της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

 

Φέτος δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε, με την λαμπρότητα και την τιμή που θα έπρεπε την 73η Επέτειο της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα.

Όμως με μία σεμνή τελετή, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων από τις τοπικές αρχές λόγω covid-19 και με την τήρηση των αυστηρών μέτρων (αποστάσεις, μάσκες, κλπ) τιμήθηκε η 73η επέτειος της 7ης Μαρτίου 1948 στα νησιά της Μητροπόλεώς μας.


ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, ετέλεσε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου και κατόπιν στον χώρο του Ηρώου κατετέθησαν στεφάνια.

Δηλώσεις στο kalymnos-news.gr για τη σημασία της 7ης Μαρτίου 1948 έκανε ο Μητροπολίτης κ.Παΐσιος, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης και ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης.


ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, στις 11:00΄ το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, τελέσθηκε Δοξολογία υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου και του ιεροδιακόνου π. Γεωργίου. Κατόπιν στην πλατεία «Π.Ρούσσου», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων από τις τοπικές αρχές λόγω covid-19 και με την τήρηση των αυστηρών μέτρων (αποστάσεις, μάσκες, κλπ).


ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Και στην ακριτική Αστυπάλαια, έλαβε χώρα επιμνημόσυνη δέηση υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Δημητρίου Αχλαδιώτη και του π. Ευσεβίου Σταυλά, και κατόπιν καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων από τις τοπικές αρχές λόγω covid-19 και με την τήρηση των αυστηρών μέτρων (αποστάσεις, μάσκες, κλπ).

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ !!!

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-βίντεο : “Kalymnos News”