Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 611

Ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, με κατάνυξη τέλεσε την Δεύτερη Στάση των Χαιρετισμών, την Παρασκευή 18-3-2022, στο ιερό παρεκκλήσιο Παναγίας των Βλαχερνών, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στην Κάλυμνο, συμπαραστατουμένου υπό του π. Μιχαήλ Μακαρούνα.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας, ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα, το οποίο πάντα προσέρχεται στους Χαιρετισμούς που τελούνται στο παρεκκλήσιο της Παναγίας μας, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, και τόνισε ιδιαιτέρως την θεολογική σημασία της μεσιτείας της Παναγίας μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο και Υιό της για τον άνθρωπο της κάθε εποχής, αλλά ιδιαιτέρως στην εποχή μας, όπου ο άνθρωπος έχει χάσει τον προορισμό του και η Παναγία μας στέκεται πνευματικός φάρος για να του φωτίζει την οδό προς την εν Χριστώ ζωή, την μόνη αληθινή οδό που οδηγεί στη σωτηρία. Τέλος ευχήθηκε όπως η Παναγία μας να είναι αρωγός και προστάτης στον καθένα ξεχωριστά αλλά και στις οικογένειές των.


ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΜΑΝΤΟΣ 

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας, στο ιερό παρεκκλήσιο Παναγίας των Βλαχερνών, ο Μητροπολίτης παρευρέθη και χοροστάτησε στην Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Μάμμαντος Καλύμνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Χριστοφόρου Μελά και του ιεροδιακόνου π. Σταύρου Μάρθα.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως