Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 599

Με λαμπρότητα η Κάλυμνος εόρτασε και φέτος τον άγιο Παντελεήμονα, παρουσία Αρχών και πολλών πιστών, που όπως κάθε χρόνο ανηφόρισαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα για να προσκυνήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, τον Άγιο όλων των Καλυμνίων όπου γης.

Το εσπέρας της Τρίτης 26 Ιουλίου 2022, παραμονή της εορτής του αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, και στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κάλυμνο, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ. Ευαγγέλου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων.

Παρόντες κατά τον Εσπερινό ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και από τις τοπικές Αρχές ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο τέως Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος, ο αντιδήμαρχος Παντελής Ζωΐδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Ψαράς, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Δημήτριος Λυμπερέας, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός και η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κατερίνα Εμμανουήλ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 11η νυχτερινή ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-βίντεο: Νίκος Μαμάκας «Αλήθεια FM».