Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 655

Με επιτυχία διεξάγεται η προσκυνηματική εκδρομή που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις σε συνεργασία με το Καλύμνικο τουριστικό πρακτορείο «MAGOS TOURS» στην Κωνσταντινούπολη από 30/8 έως 5/9/2022. Τους προσκυνητές από Κάλυμνο και Λέρο συνοδεύουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, μετά την Θεία Λειτουργία επί τη αρχή της Ινδίκτου στο Φανάρι (1-9-2022).


ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑ

Την Δευτέρα 5/9/2022, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την αρχαία Στρατονίκεια, έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ομωνύμου επισκοπής, τον ψιλόν τίτλον της οποίας φέρει ο Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου μας κ.Στέφανος. Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την μεγαλύτερη αρχαία μαρμάρινη πόλη στον κόσμο, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, όπου μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα από την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο.


ΧΑΛΚΗ-ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ-ΠΡΙΓΚΗΠΠΟΝΗΣΑ

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε την Παρασκευή 2-9-2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος μετά του βοηθού Επισκόπου του Θεοφιλεστάτου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και ομίλου προσκυνητών εκ των νήσων Λέρο και Κάλυμνο. Στην Θεολογική Σχολή τους Αρχιερείς και τους προσκυνητές υποδέχθηκε η αδελφότητα της Μονής της Αγίας Τριάδος, όπου εδράζεται η Θεολογική Σχολή. Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο εκ Λέρου εφημέριος της Θεολογικής Σχολής Αρχιμ. Γεδεών Μαγκριώτης. Εν συνεχεία οι Αρχιερείς μετά των προσκυνητών επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Ελεούσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων.


Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΧΑΛΚΗΣ

 


I.N. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΠΟΥ


ΝΗΣΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ


ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

  


ΕΦΕΣΟΣ Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ (30-8-2022)


ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΕΦΕΣΟΥ


Έφεσος - Βιβλιοθήκη του Κέλσου


ΣΜΥΡΝΗ - ΝΑΟΣ ΑΓ. ΒΟΥΚΟΛΟΥ  (31-8-2022)


ΣΜΥΡΝΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ - ΠΑΛΑΙΟ ΡΟΛΟΪ


ΣΜΥΡΝΗ - ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ


ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ - ΠΥΛΕΣ  (1-9-2022)


ΑΝΑΚΤΟΡΟ "CIRAGAN" - ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "CIRAGAN PALACE"


ΑΝΑΚΤΟΡΟ "ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΚΤΣΕ"  


ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ  


ΠΥΡΓΟΣ ΓΑΛΑΤΑ


ΠΑΜΜΟΥΚΑΛΕ  

  

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως