Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 679

Με ευλάβεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών, έλαβε χώρα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στις 6:30΄ το απόγευμα, η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη «Χώνη» Καλύμνου. Τα Τίμια Λείψανα συνόδευε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.Νεκτάριος, που αφίχθηκε στην Κάλυμνο με το πλοίο «Ολύμπιος Ζεύς».

Με συνοδεία πομπής, τα Τίμια Λείψανα μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό και τοποθετήθηκαν επί της Αγίας Τραπέζης, και ακολούθησε ευχαριστήρια δέηση και Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου, του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους πιστών.


Φωτογραφίες από την υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού από τον Μάμα Χαραμαντά για το "Kalymnos news"


Με κατάνυξη ευλάβεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών, τελέστηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, η Ακολουθία των εγκαινίων του Ι.Ν. Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, στη Χώνη Καλύμνου της Ενορίας του Αγίου Θεολόγου.

Στις 7.30 το πρωί, ξεκίνησε ο Όρθρος και στις 8.30 το πρωί η Ακολουθία Εγκαινίων Ιερού Ναού και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Νεκταρίου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου και του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου. 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ