Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 608

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι επί τη Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Σάββα του Ηγιασμένου, εις την Ιεράν Μονήν Αγίων Πάντων, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 5:30΄ μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Στη συνέχεια και περί ώρα 9:00΄ μ.μ., θα επακολουθήσει Όρθρος και Νυχτερινή Θεία Λειτουργία έως ώρα 12η π.μ.

Την πρωΐαν της Δευτέρας 6/12, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προ του Λειψάνου του Θαυματουργού Ημών Πατρός και Προστάτου της Νήσου Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω θα τελεστεί Δέησις υπέρ Υγείας των ενταύθα και απανταχού της Γης Καλυμνίων.

Κατά την διάρκειαν των Ιερών Ακολουθιών θα τηρηθούν άπαντα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Αριθμ.Πρωτ.: 144/2022

Κάλυμνος 01-12-2022

Η Ιερά Μητρόπολις, πληροφορεί τις Αρχές και τον Λαόν της Καλύμνου, ότι θα εορτάσει και εφέτος τον Πολιούχον της και Θαλασσάρχην Άγιον Νικόλαον.

Όπως γνωρίζετε είναι ΑΡΓΙΑ η εορτή του Αγίου για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Σχολεία, κλπ., σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 125/23-5-2003.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 Δεκεμβρίου 2022, Παραμονή της Εορτής

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Υπηρεσιών, Ιδιωτικών καταστημάτων (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.), Τραπεζών, Οργανισμών κοινής ωφελείας, οικιών, πλοίων, κ.λπ. από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τη δύση του ηλίου της Τετάρτης.

Ώρα 5:30΄ μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Ώρα 8:00΄ μ.μ.: Ιερά Παράκλησις μετά Χαιρετισμών εις τον Άγιον Νικόλαον.

ΤΡΙΤΗ 6 Δεκεμβρίου 2022 , Ανήμερα της Εορτής

Ώρα ενάρξεως Όρθρου 7:00΄ π.μ.

Ώρα 9:00 π.μ.:  Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία υπέρ του Πολεμικού Ναυτικού.

Παρακαλούνται να παραστούν οι κατωτέρω:

Ο ευσεβής λαός της Καλύμνου, οι κ.κ. Βουλευτές Δωδεκανήσου, ο Έπαρχος Καλύμνου, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, ο Ειρηνοδίκης, ο Στρατιωτικός Διοικητής του 542 Συντάγματος Ευζώνων, ο Διοικητής του  Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο Λιμενάρχης Καλύμνου, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Καλύμνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Αξιωματικοί του Συντάγματος και του Τάγματος Καλύμνου, Αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Εφέδρων αξιωματικών και  πολεμιστών, οι Πρόεδροι Πλοιάρχων και Σφουγγαράδων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Καλύμνου, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλύμνου, οι Διευθυντές τραπεζικών καταστημάτων Καλύμνου, ο Διοικητής του «Βουβάλειου» Νοσοκομείου Καλύμνου και λοιπών εκπροσώπων Ν.Π.Δ..Δ. και Ν.Π.Ι.Δ, οι Τοπικοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών εν στολή, οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών ΝΠΔΔ, οι Σύλλογοι, τα Σωματεία, Αντιπροσωπείες Προσκόπων, Οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου των Σχολείων Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, κλπ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή πλατεία, όπου προ της Ναυτικής Σχολής και του Δημαρχείου θα ψαλλεί δέηση υπέρ πάντων των εν θαλάσση πλεόντων και εργαζομένων, αδελφών ημών Καλυμνίων.

Ώρα 11:00΄ π.μ.:  Συγκέντρωσις των τμημάτων στο χώρο του ξενοδοχείου «ΟΛΥΜΠΙΚ».

Για την τήρηση της τάξεως στην παραλιακή πλατεία, παρακαλείται το Αστυνομικό Τμήμα.

Την Εικόνα θα φέρουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, παρακαλείται ο Διοικητής του Σύνταγματος Καλύμνου για την απόδοση τιμών στο ιερό λείψανο και την εικόνα του αγίου.

Ο Δήμος Καλυμνίων παρακαλείται να φροντίσει, από την παραμονή της εορτής, τον σημαιοστολισμό της πλατείας, την φωταγώγηση του Δημοτικού Μεγάρου και να διαθέσει την Δημοτική Φιλαρμονική.

Τα Σχολεία Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης παρακαλούνται να παραστούν στη λιτανεία με αντιπροσωπείες, σημαία και παραστάτες αυτής και 6 άτομα με τη στολή της παρέλασης, επίσης 12μελής αντιπροσωπεία προσκόπων και οδηγών με τις σημαίες τους.

Παρακαλείται το Λύκειο Ελληνίδων παραρτήματος Καλύμνου να διαθέσει αντιπροσωπεία με τοπικές ενδυμασίες 12 ατόμων (6 αγόρια-6 κορίτσια).

Παρακαλείται η διοίκηση του «Βουβάλειου» Νοσοκομείου Καλύμνου, να διαθέσει ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της λιτανείας, από ώρας 10ης π.μ. έως 12ης μεσημβρινής.

Τα σχετικά με την πομπή και κάθε άλλη λεπτομέρεια εκτελέσεως του προγράμματος ορίζεται να κανονίσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος με βοηθό τον π. Ηλία Μουζουράκη.

 

Το παρόν πρόγραμμα έχει θέση προσκλήσεως.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.